maanantai 6. syyskuuta 2010

Stadi Session katsaus + Messilän dirttimeininkejä

Stadi Sessionit olikin sitten sellainen tapahtuma, että voi jäädä hymyssä suin muistelemaan! Tapahtuma oli kaikilta osin hyvin järjestetty, josta kuuluu iso kiitos järjestäjille! Paikanpäälle vain tapahtumaa varten rakennettu parkki oli erittäin hyvä ja tarjosi obstaakkeleja monenlaiseen ajoon ja temppuiluun. Ja näillä rakennelmilla oli myös kokoa huomattavasti enemmän, kuin mitä Suomessa ollaan tavallisesti totuttu näkemään! Tämä ei ollut ollenkaan negatiivinen asia, vaan kerrankin sai ajaa parkissa ihan just niin kovaa kuin vain uskallus riitti, eikä vauhtia ollut siltikään liikaa.
Olisi todella hienoa, jos joskus Suomeen saataisin tuota kokoluokkaa olevilla kamoilla oleva parkki/parkkeja, sillä tällä hetkellä löytyvissä ajopaikoissa treenaus vastaavanlaisia tapahtumia varten on lähes mahdotonta kamojen käydessä onnettoman pieniksi.

Noniin ja sitten itse asiaan, eli ajoon ja kilpailuun. Mukana oli 50 euroopan huippukuskia (joista yksi rapakon takaa...), joista 11 suomalaista kuskia. Karsinnat käytiin kolmessa ryhmässä, jotka oli kukin jaettu 3-4 kuskin hiitteihin. Formaatti olikin oikein toimiva ja tarjosi aikaa rentoutua ja katsella vähän kaupungilla ympärilleen. Itse ajoin siinä ryhmässä, jonka harjoitukset olivat ensimmäisenä aamulla ja karsinnat viimeisenä ennen finaaleja, joten istuskelua riitti moneksi tunniksi.

Itse karsinta-ajot meni mulla aika hyvin, pannutin tosin frontflipin toisessa runissa, mutta eka runi meni sen verran hyvin, että päädyin lopulta finaaliin ajamaan 15 muun kuskin kanssa! Taisin olla paras suomalainen finaaliin menijä (pisteistä ei oo mitään tietoa..). Finaaleissa ajoi mun lisäksi suomalaisista Eki Vainikka, sama mies joka vei meikän dirtin sm skaboissa niukasti. Sama tapahtui uudestaan Stadi Session finaaleissa, ja Eki poistui lopulta alueelta "paras suomalainen" mitalin kanssa. Mä sijotuin lopulta finaaleissa sijalle 13. joka on itseasiassa sama sija jolla olin karsintojen jälkeenkin.

Fiilis tapahtuman jälkeen oli erittäin hyvä, sillä pääsin tavoitteeseeni, joka oli saada paikka talvi Simpel Sessioneille. Nyt alkaa tajuton treenaus ja tyylin ja flown hakeminen, jotta talvella natsailis sit mahdollisimman hyvin. Sitä odotellessa siis! Tässä vielä koko tuloslista Sessioilta: http://www.facebook.com/?ref=home#!/note.php?note_id=460237900239







Kävin myös viikkoa myöhemmin Messilässä pyörähtämässä dirttihyppy skabassa, ajofiilis oli sillä viikolla aika totaalisen kadoksissa Stadi Sessioiden jäljiltä, joten tää skaba meni lähinnä rullaillessa ja tatsia ja innostusta hakiessa. Sijoitus olikin vähän sen mukainen: 9. sija itse skabassa, ajot ei omalta osalta ei kovin kummoisesti mennyt eikä oikeastaan muuta sanottavaa omasta ajosta ole. Fiilis ajamiseen on kuitenkin onneksi löytynyt taas, ja nyt ajokin alkaa pikkuhiljaa taas natsailla.

Messilään oli rakennettu 3hyndän linja+sekavia alkuhärveleitä ennen varsinaista hyppysuoraa. Hyppyrit eivät oikein mun lapaseen tuntuneet istuvan, ja jarrusta ois ollut hyötyä, mutta eihän mulla tietenkään jarrua ollut, mikä vähän vaikeutti suoran ajoa (vaikkei tehnytkään sitä mitenkään mahdottomaksi). Hyppyrit olivat suhteellisen isoja, mikä oli tietysti hyvä asia, mutta jokin vain mätti omalta osaltani..

Iso käsi kuitenkin myös tämän tapahtuman järjestäjille! Hyvä meininki oli koko ajopäivän ajan ja hauskaa oli! Ens vuonna uudestaan taas astetta paremmalla meiningillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti